mandag den 11. juni 2012

At gå på opdagelse i haven!

Vi har ikke boet her så længe, og er stadig ved at finde os rigtig godt til rette. Haven hertil er en stor og gammel godt beplantet have med alverdens planter, buske og træer! For hver dag vi går rundt i haven, gør vi nye sjove og interessante opdagelser!
Frugttræer er noget af det der præger haven utroligt meget, og der er MANGE forskellige. Ved terrassen er plantet et frugttræ i hjørnet (meget mærkeligt sted at plante et træ) men nu står det her, og vi har i lang tid troet på, at det var et blommetræ. (vi er absolut ikke store havemennesker skal det vist lige siges) Men nu hvor træet er begyndt at sætte frugt, kan vi godt se at det ikke er blommer! 

Frugterne er "behåret", og derfor kan det vel næsten kun være ferskner ik?. Ferskentræ i min have! Jo jo hvorfor ikke, og så er der to endda, der står nemlig et mere i forhaven :)

Har ingen erfaring med ferskentræer og har aldrig plukket et fra et træ selv, så er spændt på om de kan spises, når de er modnet færdige :))


 Så er det ikke nu, at der kommer en haveekspert og siger at det ikke er ferskner!! Hehe 
Ja, for så ved jeg ikke, hvad det ellers kan være :DD
5 kommentarer:

 1. Hejsa!
  Det ligner også et ferskentræ.
  Fandt denne side, du kan kigge lidt på :)
  http://www.haven.dk/hwarticles.asp?detail=18449
  Vh Zessa

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Zessa :)

   Tak for link, det vil jeg lige kigge nærmere på!
   Ha' en dejlig dag.
   Hilsen Heidi

   Slet
 2. Det ligner bestemt et ferskentræ. Fersken og netarintræer kræver sol og helst også læ. Derfor er de oftest plantet op ad husmure.

  Jeg har plantet en fersken i vores drivhus, første år fik vi 4 nektariner og sidste år mere end 30 lidt små. De smager fantastisk og slet ikke så "sure" som man kender dem fra supermarkedet. God fornøjelse med din fersken :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der vokser naturligvis ikke nektariner på vores ferskentræ -men jeg har lige spist en nektarin ;)

   Slet
 3. Kære Heidi

  Uhhh hvor lækkert med små skatkamre i haven, sådan har jeg det også med min nye have, det er fantastisk at følge med i, hvad der kommer op af jorden.
  Øj at kunne sidde på terrassen og plukke en frisk fersken mums ;o)

  Har lige snakket med Mette i dag, og jeg glæder mig så vildt meget til at sysle og være tøset, det er nok noget af det jeg har været aller dårligst til i mit gift liv, og det skal der saft susme rodes bod på nu ;o)

  Hvis du har mod på det, vil jeg MEGET gerne hjælpe dig med at få syet en jumpsuite, det er slet ikke så svært og jeg skal nok sørge for at få dig guidet igennem :o)
  Jeg tager under alle omstændigheder mønsteret med og har lige været i stof og stil og rydde... ej ikke helt butikken for lange lynlåse så jeg tager mit lille udvalg med. Så skal du bare have stoffet til dragten, rib og en fast bomuldsstof til kanter og hætte ½ meter er rigelig.

  Vi ses liiiiige om lidt.
  De kærligste hilsner
  Jill

  SvarSlet