mandag den 30. april 2012

Jeg søger hjælp fra nogle garnkyndige!!

Jeg har bare ikke særlig meget forstand på garn, så derfor søger jeg hjælp her på bloggen, og ved at der sidder en masse garnkyndige i blogland!!

Når jeg skal bruge noget bomuldsgarn, og der står bomuldsgarn nr. 8, hvad vil det så sige? Jeg skal på et tidspunkt bruge noget til lidt beklædning jeg vil hækle, hvilket bomuldsgarn skal man så gå efter?

Jeg er gået lidt tabt i denne garnverden desværre!!!

8 kommentarer:

 1. Hej
  Bomuldsgarn nr. 8 er fra Mayflower og den mest brugte. Men du kan også bruge andre tynde bomuldsgarner, f.eks dem fra søstrene Greene. Håber dette er til lidt hjælp.

  Hilsen Lotte
  en blog læser uden egen blog.

  SvarSlet
 2. Ahh. troede måske det havde noget men garntykkelsen at gøre :) hehe

  Er al bomuldsgarn tyndt, eller fåes det i forskellige tykkelser? Tak for din hjælp med eller uden egen blog. Altid dejligt når nogle springer til for at give gode råd. TAK :D

  SvarSlet
 3. Nr 8 har noget med garntykkelsen at gøre. Det kan også hedde 8/2 f.eks og der fortæller det om løbelængde og i sidste ende tykkelse og hvor mange tråde det er lavet af.

  Hvad angår bomuld er der mange tykkelser/løbelængder og hvad der er bedst afhænger af projektet!
  Det bedste er at tage opskriften med til garnpusheren og få dem til at vejlede dig

  SvarSlet
 4. Ok - Jeg har desværre ikke opskriften på det jeg vil hækle, kun et billede, og det er svært at se hvilket garn der er brugt.

  Jeg har købt noget billigt bomuldsgarn i superbrugsen, men ved ikke om det er for tyndt til at hækle en bluse ud af! Der er i hvert fald penge at spare hvis det kunne bruges :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis det er brugsens Id bomuldsgarn er det en 8/4 ????
   Du kan sagtens bruge garnet, du skal bare hækle med to tråde og en nål 3 eller 3.5 ;O)

   pøj pøj med projektet ;O)

   Slet
 5. Det har bestemt noget med tykkelsen at gøre, Heidi. Nr. 8 er en gængs bomuldskvalitet, nr. 4 er tykkere og nr. 12 er tyndere, ret tyndt.
  Det du har købt i SuperBrugsen, kunne sagtens være nr. 8 og jeg tror ikke, der for tundt at hækle bluse i.
  Hvis det hjælper dig, er min taske hæklet i nr. 8....
  Kh. Lene.

  SvarSlet
 6. Ja, og der skulle selvfølgelig stå, at jeg ikke tror, at det er for tyndt at hækle bluse i. Nr. 8 passer til hæklenål nr. 3.
  Kh. Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene. Tusind tak for dit svar som har gjort mig meget mere oplyst :) Jeg har noget bomuldsgarn i lækre farver herhjemme, men der står desværre ikke nr. på, så aner ikke om det er nr. 8. Må vist bare hækle en prøve og se ad. Planen er at hækle nogle store hexagon (tror jeg nok man kalder dem) og sætte dem sammen til en bluse. Efter et billede jeg har fundet på nettet :)

   Slet